Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат / Автопилот / Круз контрол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan_dice Покажи съобщение
    Дойде време и аз да се похваля с работещ темпомат на моята 147-ца.
    След като не открих някой от буксите по схемата реших да ги прескоча ... така или иначе са просто връзки ....
    сега съм свързал всичко по тази схема и даже и индикацията на таблото работи.
    Благодарности на колегите ecotronic и Iltcho за съпорта и схемите.
    А честито!
    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

• Sujaliavam 4e pi6a na toz stranen ezik..no mi se prezaka ne6to kirilicata...i niamam vreme da e opraviam sega.
      Tova li sa ma6inkite za tempomata....ima tri buksi...Ednata e sus 3 kabela...drugata sus 2...i tretata e sus pone 6 ili 8 ...
      Attached Files

Comment

• Да, лявата е за съединителя а дясната за спирачката. Откачаш буксата на тази на спирачката и гледаш колко пина има самата машинка - ако са 3 си ок, ако са 2 си купуваш машинка с 3 пина и пак си ок
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
          Да, лявата е за съединителя а дясната за спирачката. Откачаш буксата на тази на спирачката и гледаш колко пина има самата машинка - ако са 3 си ок, ако са 2 си купуваш машинка с 3 пина и пак си ок
          .Добре...да предположим че е с 3 ..и какво ?

Comment

• Тогава не я закачаш и караш по другите стъпки за пускането на темпомата.
            Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Здравейте.

Наскоро си купих ръчка за круиз контрол (2-ра ръка) изчетох цялата тема и пуснах кабели към букса D1D (черната букса), някой може ли да ми каже кой пин каде да поставя (син,червен,жълт,сив и зелен).Като пин номер 10 е опроводен отдвете страни,а са празни само 11,12,13,14 (като пина номер 8 е опроводен само откъм ECU).
              И кабела който трябва да пусна от Пин номер 5 за захранване на индикацията на таблото във коя букса на таблото трябва да го включа и съответният пин( на буксата).

Благодаря предварително, моля накой които го е правил да помогне

Comment

• Първоначално публикувано от RIDEK Покажи съобщение
                Здравейте.

Наскоро си купих ръчка за круиз контрол (2-ра ръка) изчетох цялата тема и пуснах кабели към букса D1D (черната букса), някой може ли да ми каже кой пин каде да поставя (син,червен,жълт,сив и зелен).Като пин номер 10 е опроводен отдвете страни,а са празни само 11,12,13,14 (като пина номер 8 е опроводен само откъм ECU).
                И кабела който трябва да пусна от Пин номер 5 за захранване на индикацията на таблото във коя букса на таблото трябва да го включа и съответният пин( на буксата).

Благодаря предварително, моля накой които го е правил да помогне
                Модификация на колата и година на производство?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Алфа 166 - 2.4 jtd, 140кс - 2001г. производство.

Comment

• По цветове може да объркаме нещо. Можеш ли да ги кажеш като номера на пиновете на буксата на самата ръчка?

Проводника за индикацията трябва да свържеш към пин 12 от букса "A" на таблото (най-дясната - гледано отзад - бяла на цвят).

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:47.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• 1-жълт,2-зелен,3-ПРАЗНО,4-червен,5-син,6-сив.
                      Last edited by RIDEK; d.m.y г., 21:04.

Comment

1-жълт,2-зелен,3-ПРАЗНО,4-червен,5-син,6-сив.
                        Така е доста по-ясно. Гледай схемата. Ръчката е H7:

1 (жълт) - към пин 14 от D1D
                        2 (зелен)- към +12V от контакт
                        3 - празно
                        4 (червен) - към пин 13 от D1D
                        5 (син) - към пин 12 от D1D
                        6 (сив) - към пин 11 от D1D

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Тоест зеления на пин 8 или 10 който е окабелен от 2-те страни ? Само номера със зеления кабел немога да разбера на схемата. Мерси.

Comment

Тоест зеления на пин 8 или 10 който е окабелен от 2-те страни ? Само номера със зеления кабел немога да разбера на схемата. Мерси.
                            Зеления проводник (пин 2 от ръчката) изобщо не отива до буксата D1D. Той трябва да се свърже към +12V от контакт.
                            Според схемата той трябва да се свърже към таблото с предпазителите под волана (B1) на букса F пин 4. Гледай скицата с разположението на буксите на гърба на таблото B1 и ще се ориентираш.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Добре. Благодаря ти много колега утре ще пробвам да ги нащракам и ще пиша отново.

Comment

• Здравейте, и аз се опитвам да вържа темпомат на моята 147 1.9 JTD. Но удрям на камък. Свързах кабелите по тази схема, но при проверка с MES като работещи копчета от ръчката ми дава сам RCL бутона, нито ON/OFF нито +/- работят. Съмняват ме пиновете на буксата дали са добре, но 3 пъти опитвах и все с различни и все същото. Винаги само RCL работи само.
                                Друго ми направи впечатление - в MES на CC learn ми дава not learnt. Да не би да трябва да се направи някакво обучение за да тръгнат и другите бутони. Иначе проверих ръчката работи или поне подава 12V към пиновете на буксичката му при натискане на копче.
                                Можете ли и да ме упътите от къде да си купя пинчета за буксата които със сигурност да стават или поне снимка някаква.
                                Също така аз съм със стоп машинка със 2 крачета, но прочетох в няколко поста че със съединяване на пин 53 и 54 ще работи и без да се сменя машинката, но ще даде грешка която трябва да се изтрие. При мен не се появява такава грешка. Къде бъркам във цялата схема?
                                Attached Files
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
                                Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

Working...
                                X